I helgen avgjordes Individuella DM Lidköping.

DM – ett organiserat kaos

I helgen spelades Individuella DM I Lidköping med IFK Lidköping och Örslösa Söne IK som arrangörer.

Det var spel i 30 klasser med totalt 240 starter.  Lite fler anmälda men en del sjukdomsåterbud  minskade deltagandet. Ändå glädjande att alla USM-klasserna kunde spelas med minst 4 deltagare.

Hela 12 klubbars spelare vann DM-titlar men två klubbar var i särklass. Mariedal tog flest antal DM-titlar, 9 stycken, främst i de äldre ungdomsklasserna. Karlsborg dominerade, som väntat, bland flickor och damjuniorer och kom upp i 8 titlar.

En kvintett spelare kunde fylla på sina prissamlingar med 3 titlar var, Amanda Taus, Hilma Källström, Indra Ferm, Erik Sjölander och Wilmer Davidsson.

Herrsingel med imponerande 42 deltagare vanns av Jimmy Jansson Svanesund som i finalen besegrade Björn Axelsson i raka set. Damsingel vanns av Amanda Taus Karlborg som i finalen inledningsvis låg under mot Emilia Johansson Sjömarken men vände och till slut vann rätt klart.

Flera titlar även till arrangörsklubbarna. ÖSIK:s Linnea Andersen vann damdubbel ihop med Amanda Taus. IFK Lidköping tog hem tre titlar genom Olle andersson i P15, Liam Johansson i P 14 och Rolf Johansson i H70.

Ett organiserat kaos, ja så beskrev Nya Lidköpingstidningen DM-tävlingen efter ett besök när lördagens ungdomsklasser spelades. Då ska man veta att det var spel på 24 bord med  fler starter i DM på söndagen och dessutom 61 starter i breddtävlingen Ungdomstouren som spelades parallellt.

Det var roligt att kunna välkomna distriktets spelare och föreningar till en tävling i Lidköping och det vi som arrangerande klubbar fått till oss är att tävlingen flutit på bra.

Karl-Arne Hennersten

På bilden högst upp syns prispallen i DJD 18, Etta Hilma Källström och Indra Ferm, Karlsborg, Tvåa Alice Eriksson Svanesund och Amanda Taus Karlsborg. Trea Hilda Axelsson och Ebba Bramfors, Horred.

På bilden nedan prispallen i P15, Etta Olle Andersson IFK Lidköping, tvåa Liam Johansson IFK Lidköping, delad trea Arvin Taherinasab Mariedal och Filip Åkerstedt Karlsborg

Skribent: Karin Gill
E-post: Adressen Gömd