Wang Qing blev dubbelvärldsmästare vid Veteran VM i Rom! Tillsammans med Fredrik Åborg Stockholm i Herrdubbel 50 stod paret överst på prispallen. Samma plats på pallen intog även Wang Qing i Mixed 50, där han spelade ihop med tyska Ding Yaping. Och den dubble Världsmästaren återfinns i Vedums AIS.

Veteran VM som kanske är det största evenemanget inom pingis lockade drygt 6600 aktiva, samt 2500 anhöriga förutom alla volontärer. Med tanke på att OS har ca 10500 aktiva så förstår man vidden av detta jättearrangemang. (Något att söka för NVG – Martin du fixar väl tävlingsdelen och Sverker ca 9000 hotell bäddar är väl inga problem?)

Herrdubbel blev en rysare framför allt i kvarten där två fransoser till slut besegrades där man låg under med 8-10 i avgörande set men lyckades vända till 12-10. Blev det vins i semi med 3-0 mot ett Ungerskt par samma siffror i finalen mot det ryska paret.

Mixedklassen blev en ”enkelresa” med Ding Yaping som partner, frågan var om de tappade något set. Nämnas bör att även Ding Yaping vann singel o Dubbel så det blev en ”trippel” för henne.

Wang kom till kvarten singel 50 där det blev respass mot mångåriga landslagsmannen från Ryssland Maxim Shmyrev.

I Herrar 60 gjorde Ralph Pettersson Svensund en kanoninsats genom att gå till kvartsfinal, fantastiskt bra gjort! I samma klass Herrar 60 spelade även Wangs klubbkompis Tomas ”Geta” Andersson, någon rapport om placering föreligger inte.. däremot hade klassen 204 pooler!!!!! Nu börjar man inse hur gigantiskt detta var och vilka minnen för alla deltagare.

Fanns det fler spelare från distriktet så är ni välkomna att skicka in ett bidrag till hemsidan med just era minnen.

Det var många liter svett från hagarna som kanske inte bara kom från de aktivas rörelse vid bordet utan betänk också det 35-39 grader utanför i skuggan, så värmen spred sig in i hallarna, där den främsta värmekällan var Wang Qings dubbla VM GULD! Vi säger ett STORT GRATTIS och även till Vedum som nu kan stoltsera med världsmästare inom klubben.

Ute var det 35-39 grader i skuggan så det var även varmt i hallarna min klass var det 204 pooler alltså ca 800 spelare i Pojkar 60 Där Ralph Pettersson gjorde en väldigt bra prestation och gick till kvarten. (Fantastiskt)

Geta /Ronny