På serieforumet och årsmötet togs flera beslut kring seniorserierna och pensionärsserierna (före detta veteranserien). Dessa förändringar får ni sammanställda här.

  1. Ett viktigt beslut som tog var att Team serie skall fylla serierna uppifrån och ner med 8 lag i varje zon/serie. Detta medför att Team Serie kommer att ha mandat att flytta lag för att uppnå målet. Främst till nästa säsong (24/25) kommer några lag att bli flyttade då det inte har varit jämnt antal lag i serierna i år.
  2. Div 4 och 5 kommer att spelas med 4 mannalag. Div 6 med 3-mannalag.
  3. Div 4 kommer att spelas med 3 geografiska zoner och div 5 med 4 geografiska zoner. Div 6 är beroende av antalet lag men målet är minst 4 zoner.
  4. I div 4 och 5 samt pensionärsserierna kommer det vara mycket tidigare anmälan. Anmälan skall vara oss tillhanda redan i mitten av juni. Därefter kommer det vara en remisstid till början av augusti. I början av sept kommer serien att spikas. I div 6 sker anmälan i början på september.
  5. När den geografiska indelningen är gjord kommer Team serie att kolla på era önskemål vad gäller spelform, dvs veckomatcher, sammandrag eller en kombination av dessa. Bland de 8 lag som då är i samma zon kommer det att bli ett majoritetsbeslut utifrån era önskemål. En kombination kan innebära tex att det blir 2 st sammandrag och resterande matcher spelas som sammandrag.
  6. När serien är färdigspelad i vår kommer det att spelas ett kval för upp-och nedflyttning till efterföljande säsong.
  7. Om ett lag som vinner serien vägrar att gå upp till högre serie efterkommande säsong tillkommer ett bötesbelopp på 2000kr. Det innebär att vinnaren måste vara beredd på att anmäla lag i högre serie efterkommande säsong. Detta beror på att vi måste kunna fylla serierna uppåt hela tiden för att kunna hålla målet med 8 lag i varje zon i div 4 och så långt som möjligt i div 5.

Inbjudan till Div 4 och 5 samt pensionärsserier kommer att skickas ut inom kort!

Foto: Linda Carlsson/SBTF