Årsmötet inledes med att Ronny Ferm NVG önskade alla välkomna innan han lämnade över ordet till SBTFs förbundschef Thomas Buza som fanns med på länk. Innan årsmötet tog sin början berättade Buza om verksamheten på förbundet, framgångar som skett internationellt och om hur svensk bordtennis måste hitta nya vägar för att växa.

Under årsmötet avgick även Ronny Ferm efter 20 år som ordförande. Vi kommer i ett senare inlägg skriva mer om Ronny.

Ronny Ferm och Karin Gill

Nyvald ordförande blev Karin Gill.

Karin Gill blev invald i styrelsen 2011 som ordförande i team ungdom. Sedan dess har hon suttit i team läger och även ordförande i team utveckling och nu senaste året som ordförande i team serie.

Karin är 30 år, bor i Mariestad med Sambo och två små barn och är just nu hemma på föräldraledighet. Hon gick på pingisgymnasiet i Växjö men har även utbildad sig till sjuksköterska. Hon har även läst ett år idrottsvetenskap och har en magisterexamen i folkhälsovetenskap. På sin fritid åker hon gärna slalom och lägger tid på sin sommarstuga.

Karin började spela bordtennis som 7-åring i Mariestads BTK. Sedan dess har hon representerat Götene TOR BTK och karriären toppades av 3:e plats i Div 1 damer med IFK Falköpings och en reserv plats i elitserielaget BTK Frej.

Känns det bra att ha blivit vald vad ser du mest fram emot i din nya position som ordförande? Det känns såklart bra att ha blivit vald till ordförande! Jag ser fram emot at effektivisera saker och ting för att sedan ha mer tid att fokusera framåt och tillsammans med styrelsen, föreningar och spelare komma på och genomföra nya idéer som kommer upp. I dagsläget går den mesta tiden åt att bara få det att ”flyta på”.  Alla ideellt engagerade har mer eller mindre brist på tid och då känns det viktigt att effektivisera det som är möjligt. Men det är också viktigt att ha kul!

Finns det något du brinner extra för i den fortsatta utvecklingen av styrelsen/förbundet? Jag tycker att den kommande distriktsutredningen är väldigt spännande och se vad det ska resultera i. Det kan påverka många på väldigt många olika sätt. Det är också en faktor som påverkar hur långt framåt man ska tänka i dagsläget.

Vi önskar Karin lycka till i  sin nya position!

Nya invalda i styrelsen.  Anders Ersson och Thomas Andreen.

Stående från vänster. Anders Manheden (mötesordförande), Ronny Ferm, Erland Josefsson, Karin Gill, Benny Johansson,Sverker Magnusson . Sittandes

 

(Obs Nyheten kommer att uppdateras inom kort.)